bloem archief en foto's

Archief en Foto's

 

Mei 2010 : Napelsreis.

Met Latijn X ben ik in mei 2010 naar Napels gereisd. U kunt een fotoimpressie van onze reis bekijken door hier te klikken.

Oktober 2007 : Romereis.

Op verzoek van Latijn 7 heb ik in de herfstvakantie van 2007 een reis naar Rome georganiseerd. Bekijk de foto's door hier te klikken.

Mei 2006: workshop Hippolytos: Grieks drama en zelfexpressie

Eind mei 2006 wordt in het LAK-theater in Leiden Hippolytos gespeeld, een Grieks drama van Euripides. Het is één van Euripides' meest aangrijpende stukken en heeft als thema de verwoestende kracht van de liefde. Samen met beeldend kunstenaar Tineke Jacobs geef ik in vier bijeenkomsten voor en na de voorstelling een workshop. Het stuk wordt gespeeld door theatergroep Aluin uit Utrecht.

De Hippolytos werd door Euripides geschreven in het Athene van de vijfde eeuw v.Chr. Koning Theseus, zijn zoon Hippolytos en zijn tweede vrouw, Faidra belanden door toedoen van godin Afrodite in een driehoeksverhouding waaraan ze alledrie kapot gaan. Het is een tijdloos thema, dat door theatergroep Aluin dan ook succesvol in onze eigen tijd wordt geplaatst.

Het thema is dus tijdloos, maar er zijn wel verschillen tussen de mentaliteit van vijfde eeuwse-Atheners en die van ons. In de workshop zal ik daarom de tekst van het stuk in z'n historische context plaatsen. Dat doe ik op twee donderdagavonden voor de voorstelling. Daar tussendoor lees je de vertaling van het stuk, zodat we die samen kunnen bespreken. Vervolgens staat de voorstelling van de Hippolytos in het LAK-theater op het programma.

In twee bijeenkomsten na de voorstelling krijg je ruimte voor je creativiteit. Beeldend kunstenaar Tineke Jacobs verleidt je om op grond van wat je gehoord, gezien en beleefd hebt, door middel van collages je eigen verbeelding te maken. Zo ga je met een eigen werk naar huis.

Data inleiding: donderdag 18 en 25 mei van 19.30 tot 21.30 uur

Bezoek voorstelling: zaterdag 27 mei

Beeldende kunst: do 1 juni van19.30 tot 21.30 uur en zo 4 juni van 14.00 tot 16.00 uur

Locatie: Leids Academisch Kunstcentrum (LAK) en Lipsiusgebouwaan de Cleveringaplaats

Kosten: € 135.- inclusief toegang theater, syllabus en materiaal

 

 

 

 

(Illustratie: detail van de Calyx Krater van Euphronios en Euxitheos, Attica ca. 515 v. Chr.)